Hoe groter en dieper je zwembad, hoe meer energie het kost om het op een aangename temperatuur te houden.
Volledig scherm
Hoe groter en dieper je zwembad, hoe meer energie het kost om het op een aangename temperatuur te houden. © LPW Pools

Maximaal zwemplezier zonder hoge energiefactuur: zo pak je het aan

LiviosWat is er zaliger dan een frisse duik tijdens deze zomerse temperaturen. Maar om het hele jaar door van je zwembad te genieten, zal je het water moeten verwarmen. Met deze tips van bouwsite Livios doe je dat zonder dat je elektriciteitsfactuur de pan uit swingt.

15 reacties

  • Peter De Decker

    5 jaar geleden
    Dat een zwembad geld kost is een grote klucht. De zwembadbouwer verdienen massa's geld aan particulieren, de hele bouwsector trouwens. zelf een zwembad bouwen is zeer eenvoudig en kan heel goedkoop. Met wat handigheid kun je een eigen warmtesysteem bouwen op zonne-energie. zwembad moet je maar 1x opvullen en kan met regenwater. de grootste kost is nog de chloor om het water proper te houden.
  • Lydia Appelmans

    5 jaar geleden
    Raphael Cools zonne-energie is ook een investering hé
  • Wendy Vandereyken

    5 jaar geleden
    Wij hebben het klimaat niet om optimaal van een zwembad te genieten, en het is een te grote investering voor die paar maanden dat je er echt van kan gebruik maken. Bovendien komt er wel wat onderhoud bij kijken, en daar heb ik de tijd en goesting niet voor. Ik besteed mijn geld en tijd dan liever aan andere dingen, maar dat is ieder zijn keuze uiteraard.
  • Herman Botermans

    5 jaar geleden
    26 tot 28 graden een "MUST"? Dat is belachelijk, ik ga hier in Zweden in de meren en rivieren zwemmen, en die zijn goed te doen vanaf 21 graden. Tijdens de hittegolf vorig jaar was het water 25 graden en dat was net een soep.
  • Pieter Verhulst

    5 jaar geleden
    Mijn warmtepomp heeft al meer dan een week niet gedraaid. Goed zomerzeil en zuid gelegen bad. Nadeel de laatste dagen 32 graden, iets te warm water. Voor de rest zonnepanelen he, als je er weldra toch niets voor terugkrijgt kan je ze maar beter opsmossen.