BRUNO PRESS
Volledig scherm
PREMIUM
© BRUNO PRESS

Witte of zwarte kledij: maakt dat eigenlijk uit in deze hitte?

Deze week wordt het weer tropisch warm. Rondlopen in zwemkledij of - waarom ook niet: in adam- of evakostuum - klinkt verleidelijk, maar is jammer genoeg niet realistisch. Wat kan je dan wel het best dragen op een bloedhete dag?

13 reacties

  • jos meurrens

    4 jaar geleden
    Zeker geen pure zijde kledij, want dat is net een oven. Laat niets door.Dus ook de warmte van je lichaam niet.
  • Chodko Juriewicz

    5 jaar geleden
    In de woestijn zijn het de vrouwen die zwart gekleed zijn. De mannen zijn in het wit. En wit laat wel degelijk minder warmte door (wegens reflectie) dan zwart, maar er zijn nog andere effecten zoals dat zeer belangrijke 'schoorsteeneffect', en n de woestijn de zeer snelle temperatuurswisselingen.
  • Miranda Mestdagh

    5 jaar geleden
    Je buik tot onder je borsten zijn een natuurlijke airco. Als je die bloot laat zal je voelen dat je buik fris aanvoelt door het zweet dat daar verdampt. Kijk naar atleten... Kijk naar de traditionele Indische klederdracht voor vrouwen. Als ex-danseres oefenden mijn collega’s en ik altijd met een korte top. Het hielp ons om urenlange oefensessies vol te houden.
  • Joris Vanderaert

    5 jaar geleden
    Quatsch! Witte t-shirt tegen zwarte... dag en nacht verschil. Dat voel je onmiddellijk. Aanpassende zwarte t-shirt aandoen nu is onmogelijk, je staat direct te bakken. Wit geen probleem.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Gewoon dragen wat je leuk en comfortabel vind en verder verstandig genieten van het mooie zomerweer.