© BELGAIMAGE

Tv-ster Frank Masmeijer in de gevangenis: “Ik leer Spaans en volg cursus logistiek”

In De Telegraaf heeft Frank Masmeijer een interview gegeven over hoe hij zijn toekomst ziet. De Nederlandse televisiepresentator werd donderdag veroordeeld tot negen jaar cel. “Ik zit vol plannen voor straks.”

Sam Reyntjens

De Nederlandse showmaster Frank Masmeijer werd vorige week veroordeeld tot negen jaar cel voor zijn rol in de invoer van 467 kilogram cocaïne via de haven van Antwerpen. De Nederlandse krant De Telegraaf kon Masmeijer interviewen vanuit de gevangenis in Beveren waar hij sinds enige tijd verblijft. “Het leven is hier veel beter dan in Antwerpen (het arresthuis in de Begijnenstraat, red.), waar de omstandigheden verschrikkelijk zijn”, vertelt hij. “Dit is een nieuwe gevangenis met een cel voor mij alleen, met douche en wc.”

Masmeijer berekende al wanneer hij vervroegd vrij kan komen. “Wat me gisteren is uitgelegd, is dat ik hier nog zeker twaalf maanden effectief zal zitten. Daarna is er meer mogelijk”, zegt hij. “Na dertig maanden zou ik er met een enkelband uit mogen en na dat eerste jaar zijn er af en toe al dagen of weekenden verlof, daar moet ik me nu in gaan verdiepen.” Na zijn vrijlating wil Masmeijer zich samen met een Belg bezig gaan houden met onroerend goed in het buitenland. “Daarom leer ik nu Spaans en volg ik een cursus logistiek. Ik zit vol plannen voor straks.”

Levenskunstenaar

“Ik ben een levenskunstenaar”, zegt Masmeijer. “Ik weet overal wat van te maken, zelfs nu. Ik heb nog een heleboel liefde en vriendschap om te geven over. En dat neemt niemand me af. Voor deze levenskunstenaar is het nu alleen een beetje behelpen.”

De Telegraaf polste ook naar de band met zijn gezin. “Sandra (zijn ex-vrouw, red.) is de liefde van mijn leven. Deze hele affaire kostte ons door alle stress ons huwelijk, maar de liefde blijft. Ik heb haar nu een hele tijd niet gezien. Maar binnenkort komt ze, omdat ze even lekker wil bijpraten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER