Direct naar artikelinhoud
Politiek

Open Vld schuift dan toch mee aan bij de onderhandelingen Brusselse coalitie

Open Vld voorzitter Gwendolyn RuttenBeeld BELGA

Open Vld neemt vandaag toch deel aan de start van de Brusselse coalitiegesprekken, dat meldt mede-onderhandelaar Sven Gatz. Vorige maand daagde de partij niet op voor de onderhandelingen omwille van de afwezigheid van de MR.

Open Vld neemt vandaag, in tegenstelling tot vorige maand, deel aan de onderhandelingen. Hun stoel bleef vorige maand leeg omdat ze eisten dat de MR mee zou onderhandelen. PS, Ecolo en DéFI, die een akkoord hebben aan de Franstalige kant, wilden daar echter niet van weten. Volgens Gatz was die eis gegrond: “Het is niet evident als de coalities niet symmetrisch zijn en een politieke familie niet vertegenwoordigd is”.

Vorige week hield Open Vld de stoel aan de onderhandelingstafel dus nog leeg, maar vandaag zijn ze toch van de partij: “Vandaag beginnen de onderhandelingen echt met een algemene discussie over de formateursnota”, besluit Sven Gatz.

De mede-onderhandelaar wijst er wel op dat de deur op een kier blijft voor de MR. Volgens hem is de toestand in Wallonië nog steeds niet stabiel, en hebben Open Vld en MR nog meermaals contact gehad.