Limburgse parketmagistraat aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

© Photo: Tom Palmaers

Een substituut-procureur van de rechtbank in Tongeren is dinsdag opgepakt op verdenking van schriftvervalsing en witwaspraktijken. Hij is woensdagavond aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat werd aan onze redactie bevestigd.

jvh, nv, gjs

De politie viel dinsdagochtend voor een huiszoeking binnen bij de substituut-procureur thuis in zijn woning in de Tongerse deelgemeente Piringen en op zijn bureau op het Limburgse parket. De man, een voormalige parketwoordvoerder die sinds december met ziekteverlof is, en zijn partner, een vrouw die nog niet zo lang actief is als rechter bij de Tongerse rechtbank, werden daarbij opgepakt. Het koppel werd meegenomen voor verhoor, maar de vrouw werd intussen alweer vrijgelaten.

Het onderzoek, dat in februari werd opgestart, draait rond witwaspraktijken en schriftvervalsing. De man, een fervente autoliefhebber, wordt ervan verdacht gesjoemeld te hebben met de aan- en verkoop van tweedehandswagens. “De parketmagistraat wordt ervan verdacht zich op onregelmatige wijze bezig te hebben gehouden met een handel in tweedehandsvoertuigen (oldtimers), waarbij betrokkene vermoedelijk verschillende strafbare feiten heeft gepleegd”, zegt het Antwerpse parket-generaal in een persmededeling.

Omdat beide verdachten magistraat zijn, moet het onderzoek behandeld worden door een hogere rechtbank. In dit geval is dat het Antwerpse hof van beroep. De man verscheen woensdag voor de raadsheer-onderzoeksrechter en werd aangehouden. Hij zal vrijdag voor de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen verschijnen, die zal beslissen of zijn voorlopige hechtenis al dan niet gehandhaafd wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen