Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Sterfte van duizenden mezenjongen mogelijk te wijten aan gebruik insecticiden

Vlamingen hebben dit voorjaar meer dan 4.500 dode meesjes gemeld. Dat zeggen Vogelbescherming Vlaanderen en de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt). De sterfte is mogelijk te verklaren door het gebruik van insecticiden of pesticiden. De organisaties laten honderd stalen analyseren in een lab.

37 reacties

  • Kurt Winkelmans

    5 jaar geleden
    Inderdaad Andy , om 1 of andere reden is dat er bij ons ingedramd. Doe je niet mee met deze gekte dan ben je ne slordigaard. Gelukkig krijgen meer en meer mensen verstand en wordt de tuin niet gezien als een living buiten maar een deeltje van de natuur.
  • Marcel van Alderweireldt

    5 jaar geleden
    Laat dat 'mogelijk' maar weg. Is er dan totaal geen liefde meer voor de natuur?
  • Andy De Schieter

    5 jaar geleden
    Alles moet dood om een lichtgevend groen grastapijt te hebben en perfect geknipte boompjes. Mensen zijn gekken.
  • josette Huybrechts

    5 jaar geleden
    Wij hebben al onze buxusstruiken (20 stuks) uitgedaan. de vogeltjes zijn er broodnodig die kunnen we niet missen, buxussen wel en kunnen vervangen worden door iets anders, bij ons door rozen, veel beter voor de bijtjes.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    @Vital op de Beeck, ik vrees ervoor dat dit wél de grote boosdoener is. Vroeger waren het de boeren die zware pesticiden gebruikten.. Tegenwoordig heeft menig belg wel glysofaat, insecticiden en/of pesticiden in huis. Het oprukken van buxusmot en processierups zorgt er mee voor, dat mensen enkel aan hun tuintje denken en niet bewust zijn voor de gevolgen hiervan. Nu duikt de massale vogelsterfte op en zijn het heel toevallig de natuurlijke vijanden van dit ongedierte.