AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Racistische aanvallen geven Kamala Harris juist wind in de zeilen: krijgt Trump een zwarte vrouw tegen zich?

Een zwarte vrouw. Zou dat het beste wapen zijn om Donald Trump te verslaan? Sinds haar opgemerkte passage in het eerste Democratische debat schoot Kamala Harris (54) als een raket omhoog in de polls. Ze krijgt daarbij ironisch genoeg hulp van Republikeinse haatzaaiers - die net zo zeuren over haar afkomst als ze destijds bij Obama hebben gedaan.

6 reacties

  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Ze zijn helemaal in paniek daar bij de Democraten, nu het ernaar uitziet dat Trump heel wat rommel van zijn voorganger weet op te kuisen en dat hij met rasse treden richting tweede termijn aan het gaan is. Eén ding is zeker: zowel de trumpfans als de antitrumpers zullen nog nooit zo'n hoog opkomstpercentage gehad hebben.
  • Bob Peetermans

    5 jaar geleden
    Hopelijk blijft Amerika verstandig en storten ze zich niet weer de dieperik in zoals met Obama.
  • Roger Poot

    5 jaar geleden
    Zal Amerika goed doen. Geen kat om zonder handschoenen aan te pakken. Intelligent, welbespraakt en weet haar tegenstanders te vloeren. Trump zal fameus haar op zijn tanden mogen laten groeien.
  • Sonny Breugelmans

    5 jaar geleden
    Laten we het hebben over racistische aanvallen publiekelijk, dit is de demografie van America: 61.3% is blank en is schuldig aan 46.3% van alle hatecrimes. De zwarte gemeenscap is 13% van de maatschappij maar pleegt 26.1% van de hate crimes. Voor latinos is het nog onduidelijk, maar wel is zeker dat mensen vaker dit gedrag vertonen in groep en dan vooral gangs van minderheden (8%). Zoals altijd blijken minderheden racistischer, dit ontdekte ik op school vroeger en het is ook zo in America.
  • Jan Depoortere

    5 jaar geleden
    Ja, laten we stemmen op iemand omdat ze niet blank is, absurd. Of nee, laten we stemmen op iemand omdat ze vrouw is, een kwestie van ras en geslacht te 'negeren'.