Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © IMAGEGLOBE

Oostende slaat alarm over Frans windmolenpark pal op route ferry’s naar Groot-Brittannië

Het windmolenpark dat Frankrijk voor de kust van Duinkerke plant, ligt pal in de vaargeulen die de haven van Oostende met het Verenigd Koninkrijk verbinden. Oostende dreigt zo onbereikbaar te worden voor ferry's van en naar het VK. Het Oostendse havenbestuur luidt de alarmbel en bezorgt de Franse overheid maandag een juridisch advies. Als die daar geen gehoor aan geeft, onderneemt de haven juridische stappen. Dat zegt Dirk Declerck, CEO van de Haven van Oostende in De Tijd.

17 reacties

  • Bart De Brucker

    5 jaar geleden
    Geen windmolens meer in de zee. Dit is gewoon een ridicuul concept. Men kan de energie problemen makkelijker oplossen door een nieuwe kerncentrale van het type Breeder.
  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Oostende, windmolentjes, SpookThalys, Vande Lanotte? Dan ga ik automatisch denken dat het dan ook "spook-ferry's" zijn waarover ze het hebben. Ferrydiensten opstarten gaat trouwens tientallen jaren duren vooraleer je in Belgie alle nodige vergunningen hebt en nog eens tientallen jaren met alle aangespannen rechtzaken om dit te blokkeren.
  • Sjonny Martero

    5 jaar geleden
    De energiestrijd is gestart. En zo blijven wij altijd achterop hinken. Nu jarenlange discussie daarover. Frankrijk kan zeggen dat Belgiė in geval van nood niets meer krijgt van hun energienet als ze protesteren. Europa zal er naar kijken en wij gaan meer betalen voor onze energie omdat groen het zo wilt.
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Hebben die hiervoor niets afgesproken? En dit zou Europa moeten zijn, toffe samenwerking. Laten we de Fransen boycotten en niet meer naar Frankrijk rijden met de Thalys. Zal hun leren en ze zullen het dan ook voelen
  • alain lammens

    5 jaar geleden
    Het is misschien juist de bedoeling van de fransen om de haven van oostende te dwarsbomen ! Europa ten top nietwaar !