Het reddingsschip Alex wordt aangemeerd in de haven van Lampedusa.
Volledig scherm
Het reddingsschip Alex wordt aangemeerd in de haven van Lampedusa. © EPA

Migranten toch aan wal in Lampedusa, reddingsschip Alan Kurdi zet koers naar Malta

De migranten aan boord van het Italiaanse reddingsschip Alex zullen aan wal gaan en de boot zal in beslag worden genomen door de politie. Dat laat het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten in een mededeling. Het Duitse reddingsschip Alan Kurdi met 65 migranten aan boord heeft dan weer besloten om naar Malta te varen.

11 reacties

  • Eric Van de Wynkele

    5 jaar geleden
    Stop onmiddellijk financiering van deze ngo s. Zij zijn een groot deel van het probleem.
  • Carmen Van de casteele

    5 jaar geleden
    Waarom niet in Tunesië afzetten, maar altijd naar Europa! Kapitein veroordelen Voor mensenhandel zijn schip in beslag nemen! En illegalen terugsturen en daarginds helpen!
  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    Europa moet zich diep schamen! Niets doen en ondertussen duizende europolitici die schandalig veel geld opbrassen maar nooit leiders zijn!
  • Pieter Janssens

    5 jaar geleden
    De internationale wet zegt dat bij een noodoproep op zee het dicht bijzijnde land in staat voor de opvang van de redding. Alle naburige scheepvaart moet ondersteunen toch de gewonden en schipbreukelingen kunnen overgedragen worden aan het land in de buurt. Dus 1 Afrikaans land, maar de NGO weet dat ze daar direct aan de ketting gaan en de bemanning in de cel... EU is een open land
  • Guido De hornois

    5 jaar geleden
    Sorry hoor maar men moet ergens een lijn trekken, uiteraard hebben deze mensen hulp nodig doch ben ik voorstander van hulp in een eigen veilige regio. Met veel minder geld kan men de mensen daar beter opvangen en ze blijven in hun vertrouwde omgeving. Geef ze eten, medische verzorging,onderkomen en een opleiding zodat men na verloop zelf verder kan. Maar ten alle tijden laat het enkel de bevolking ten goede komen, niet de plaatselijke dictators. Mensensmokkelaars winnen nu het pleit.