De kerncentrale van Tihange, een deelgemeente van de stad Hoei (provincie Luik).
Volledig scherm
De kerncentrale van Tihange, een deelgemeente van de stad Hoei (provincie Luik). © Photo News

“Nieuwe stockageplaats voor kernafval Tihange onvoldoende veilig”

Ecolo wil dat een nieuw project om kernafval op de site van Tihange (Hoei) op te slaan, wordt herzien. De baden waar het kernafval wordt opgeslagen raken stilaan verzadigd, en dus wil uitbater Engie er tijdelijk een nieuw complex voor 'droge stockage' bouwen. De Franstalige groenen vrezen onder meer dat het gebouw onvoldoende beveiligd is tegen bijvoorbeeld een vliegtuigongeval.

9 reacties

  • jan arnouts

    4 jaar geleden
    Men speelt hier gewoon met onze veiligheid. Men beseft nog niet goed wat de gevolgen kunnen zijn. Men zit in een droom en men schijnt niet te beseffen wat voor desastreuze gevolgen er kunnen zijn. Diegene die ijveren om verouderde centrales langer open te houden, besef goed dat als het daar morgen misgaat, dat u uw zuurverdiende bakstenen kunt achterlaten hier. Denk nog maar eens goed na!
  • jan arnouts

    5 jaar geleden
    Sluiten die rommel en asap. Electrabel haar zakken vullen en ons de komende duizenden jaren opzadelen met radioactief vergif. De overheid moest beschaamd zijn
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    fred sur, werden de alarmsystemen in de kerncentrale in het Nederlandse Petten ook handmatig uitgeschakeld? De noodstroomvoorziening van de kernreactor, nodig om de koeling ervan op peil te houden, liet het op 16 november 2001 afweten. Alleen doordat de stroomvoorziening weer begon te werken is een kernongeluk (meltdown) uitgebleven.
  • fred sur

    5 jaar geleden
    ik heb ooit geweten dat de kledij die gedragen wordt binnenin dat die kledij ook kernafval is. Mevr Decoster, Chernobil was een experiment, en alle alarmsystemen werden handmatig uitgeschakeld.
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Hoeveel vliegtuigen zijn er op die route reeds neergestort ??? just 0.0 dus waarom het steviger maken dan noodzakelijk .ik zou er een kanaal rond graven want er zou vanuit de maas een boot tegen kunnen varen ook .komaan he