Afgelopen zaterdag heeft de politie tijdens een zoekactie in een huis in Anderlecht een zak met explosieven gevonden.
Volledig scherm
Afgelopen zaterdag heeft de politie tijdens een zoekactie in een huis in Anderlecht een zak met explosieven gevonden. © VTM Nieuws

Zak met explosieven gevonden in huis in Anderlecht tijdens start Tour de France

Terwijl er zaterdag in onze hoofdstad zo’n 500.000 mensen aanwezig waren voor de start van de Tour de France, heeft de politie in een huis in Anderlecht een zak met explosieven gevonden. Dat bevestigt het parket aan VTM NIEUWS. Het parket voegt daaraan toe dat er geen aanwijzingen zijn dat de explosieven bedoeld waren om een aanslag te plegen.

88 reacties

  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Als men tegenwoordig een oude vuurpijl vind, bellen ze dovo al! Het is best mogelijk dat het niet pluis is. Ik wil de “specialist” niet uithangen, maar “spijkerbommen” worden al 25 jaar niet meer met spijkers gemaakt, maar met stalen rollager billen. In elke speciaalzaak vrij verkrijgbaar, in alle maten. Kost practisch niets. Word ook gebruikt bij competitie katapult schieten. Katapult + stalen bil : dwars door autodeur!
  • Liliane Vervliet

    5 jaar geleden
    Gewoon vergeten bij het verhuizen !
  • Cécile De Boysere

    5 jaar geleden
    Wie vergeet er al eens zijn boodschappen niet ? Veel gedoe voor oude troep.
  • Cecarine De Smet

    5 jaar geleden
    Eén vraag : voor wat dienen explosieven??? Juist, voor een aanslag!! En wie woonde daar op dat adres??
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Een spijkerbom is een bom die wordt opgevuld met spijkers, die dezelfde rol vervult als granaatscherven. Spijkerbommen worden graag gebruikt in zelfmoordaanslagen omdat ze veel gewonden veroorzaken. Waarschijnlijk betreft het hier bommen die bedoeld waren als bezigheidstherapie of onschuldig tijdverdrijf en vormen ze bijgevolg niet direct een gevaar. Hopelijk nemen ze DNA stalen vooralleer de onschuldige bommen te laten vernietigen..