Paus Franciscus tijdens een misviering in de Sint-Pietersbasiliek.
Volledig scherm
Paus Franciscus tijdens een misviering in de Sint-Pietersbasiliek. © EPA

Paus vraagt hulp voor migranten: “Het gaat om mensen”

buitenlandPaus Franciscus heeft vandaag tijdens een mis in de Sint-Pietersbasiliek een dringende oproep gedaan migranten en alle andere ontheemden bij te staan. "De zwaksten en meest kwetsbaren moeten worden geholpen", zei hij tegen de 250 genodigden, onder wie migranten en reddingswerkers. 

35 reacties

  • Dirk Kindt

    5 jaar geleden
    Je kunt ze misschien huisvesten. Plaats en geld genoeg. Vaticaan kan er gemakkelijk een paar honderdduizend logeren. Een beetje goede wil misschien al Onmachtige ?
  • Jean West

    5 jaar geleden
    In Vaticaanstad is genoeg plaats en tel daar nog eens al de eigendommen buiten Vaticaanstad mee. Dat hij dat maar eens opzoekt.
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Beste Paus, diegenen die met een bootje oversteken zijn geen vluchtelingen, ze betalen immers veel geld aan de mensensmokkelaars. De sukkelaars die wel geholpen kunnen worden zitten nog steeds in hun eigen dorp. Helpen ja, maar dan wel in hun land en als ze de kerk uitgaan niet meer zeggen dat ze zich moeten vermenigvuldigen.
  • Guy De Smet

    5 jaar geleden
    Plaats genoeg in het vaticaan.
  • Herman VC

    5 jaar geleden
    Geen probleem. Dat hij zijn paleizen en kathedralen openzet en van het exuberant loon v/d bisschoppen en kardinalen een deel naar deze mensen laat afvloeien. Miljoenen euro's verspillen aan iets dat niet bestaat en geen nut heeft, is idd ondergeschikt aan het lot van deze sukkelaars !