getty
Volledig scherm
© getty

Oeso steekt "gele vlag" omhoog over Belgische productiviteit

De productiviteit in ons land ligt hoog, maar de jaarlijkse groei is al twintig jaar fors aan het inboeten en onze landgenoten hebben daar al een prijs voor betaald. Die waarschuwing staat te lezen in een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso), dat vandaag in Brussel werd voorgesteld. De organisatie lanceert zeven aanbevelingen die ervoor moeten zorgan dat ons land haar koppositie kan behouden.

17 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Wel twee elementen brengen ons als werknemer de financiele dood. Ten eerste de belastingen zijn veel, veel te hoog. Ten tweede de bedrijven stoppen alles maar in eigen zak als meer winst, meer winst en nog meer winst. De werknemer deelt niet mee. Dus minder belastingen en minder winst, en je zal de economie zien groeien en de produktiviteit verbeteren.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Productiviteit van vroeger tot nu is enkel maar gestegen, Danny Mertens. Er wordt steeds harder en flexibeler gewerkt. Nu doen tweeverdieners dat voor dezelfde koopkracht die vroeger een éénverdiener gezin had. Sedert 1980 zijn de lage lonen enkel maar gedaald in vergelijking met de extra welvaart. De hogere lonen zijn de eerste 20 jaar maar de helft van die extra welvaart gestegen en de laatste 20 jaar gelijk gebleven. Dat veroorzaakt ook de staatsschuld door minder fiscale ontvangsten.
  • Jos Brems

    5 jaar geleden
    De OESO vertelt ons gewoon wat hen wordt ingefluisterd door het VBO en VOKA, de vriendjes van de Grote Leider uit Antwerpen.
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    Stop toch die nonsens dat je steeds meer productief moet zijn. Stabiliseer de hoogste (landen) lonen en laat de rest groeien totdat alle levensnoodzakelijke dingen (eten, water, elektriciteit, verwarming...) in héél de EU dezelfde prijs hebben. De liberale gedachte van winst, winst, winst (méér, méér, méér) moet eens definitief naar de prullenmand verwezen worden.
  • Lucas Balieu.

    5 jaar geleden
    En de neveneffecten m.b.t cijfers van (hoog ziekteverzuim o,a burn-outs, zelfmoorden) van die hoge productiviteit worden hier niet vermeld!