Direct naar artikelinhoud
Gent Jazz

Sting cancelt optreden op Gent Jazz vanavond: ‘Verboden door de dokter’

Sting.Beeld EPA

De Britse muzikant Sting, de vroegere frontman van de band The Police, heeft zijn optreden op het Gent Jazz Festival van maandagavond geannuleerd op doktersadvies. Dat meldt de organisatie, die spreekt van “de grootste klap die het festival had kunnen krijgen”. De rest van de programmatie, onder meer de zanger Novastar, treedt maandag wel op.

Sting zou rond 22.30 uur optreden, de organisatie bekijkt nu hoe de programmatie best wordt aangepast. “Het was al onwaarschijnlijk dat we erin geslaagd waren om hem na al die jaren te boeken”, zegt organisator Bertrand Flamang. De Britse zanger had in een mum van tijd de festivaldag doen uitverkopen, zowat 6.000 tickets.

Een serieuze domper voor de organisatie, die maandag te horen kreeg dat het optreden om medische redenen niet kan doorgaan. Over de aard van de gezondheidsproblemen vernam Gent Jazz geen details. Het 67-jarige pop-icoon heeft de voorbije maanden een reeks concerten gegeven in Europa. Voor het optreden in Gent was extra personeel ingeschakeld en veiligheidspersoneel.

Omdat de annulering er op het laatste ogenblik kwam, is er geen vervanging geregeld voor Sting. Alle andere optredens, naast Novastar ook Stef Kamil Carlens, het Brusselse Esinam en de Belgische band Jaguar Jaguar, gaan zoals gepland door.

Festivalgangers die een ticket hebben gekocht bij het festival, kunnen rekenen op een terugbetaling van hun ticket. Zij worden gecontacteerd over de afwikkeling.