Het zoekteam ging in juni op zoek naar de acht vermiste alpinisten. Ze vonden zeven lichamen en de videobeelden afkomstig van een GoPro.
Volledig scherm
Het zoekteam ging in juni op zoek naar de acht vermiste alpinisten. Ze vonden zeven lichamen en de videobeelden afkomstig van een GoPro. © AFP

GoPro-beelden tonen laatste momenten van acht vermiste alpinisten in de Himalaya

Na het dodelijke klimseizoen in het Himalayagebergte rukken zoekteams nog steeds uit, op zoek naar de lichamen van vermiste klimmers. In juni nog werden nog zeven lichamen teruggevonden in de westelijke Himalaya. Wat later vond het zoekteam eveneens een GoPro met daarop enkele laatste beelden van de klimmers.

7 reacties

  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    Praten onder mekaar dat kunnen alleen zij denken die nooit zo iets in deze trant deden. Eerstens heeft men gelet op de hoogte alle kracht nodig om vooruit te geraken en dan is er de concentratie waar men best de voeten zet.Klimmen is een stilte sport
  • Nadine Abe

    5 jaar geleden
    Blijf daar weg laat de natuur gerust
  • Marcel Desmet

    5 jaar geleden
    Als ze beneden blijven zullen ze minder snel vermist raken. Hebben die mensen misschien nog geen internet waarop je meer beelden kan zien dan wat je zelf kan zien daarboven. Alles boven de grond ligt al vast op beeld.
  • Monique Maertens

    5 jaar geleden
    Dat is juist de bedoeling om in cordé te stappen zodat ze elkaar kunnen beveiligen
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    @Luke: als er ééntje begint te glijden zijn er 7 om hem tegen te houden.