Richard Branson houdt een model vast van Launcher One voor Virgin Galactic, archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Richard Branson houdt een model vast van Launcher One voor Virgin Galactic, archiefbeeld ter illustratie. © AFP

"Ruimtetoerismefirma van Richard Branson naar de beurs"

Virgin Galactic, de ruimtevaartdivisie van miljardair Richard Bransons zakenimperium, maakt zich op voor een beursgang. De onderneming lijkt zich te hebben verzekerd van een grote kapitaalinjectie van investeerder Social Capital Hedosophia (SCH). Onderdeel van de deal is dat Virgin Galactic naar de beurs wordt gebracht, meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

2 reacties

  • johanneke li

    5 jaar geleden
    dat ze gewoon het ticketje wat duurder maken, laat de reiziger maar betalen zou ik zeggen! ruimtetoerisme is iets exclusiefs maar vooral eenmalig; eens je het gedaan hebt zal je er geen nood meer aan hebben, dus veel terugkerende klanten zal je er niet vinden.
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Als ge maar geld hebt, he! Wij mogen binnenkort, zelfs nu al op sommige plekken, niet meer buiten met ons autootje om boodschappen te gaan doen, ze zeggen nu al dat dat met de fiets moet en de rijken gaan een paar ton co en andere rommel in de atmosfeer pompen om eens buiten de dampkring te kunnen rondvliegen, voor wie is dat millieuplangedoe dan, alleen voor de gewone man of voor iedereen?