Italiaanse reddingsdiensten geven beelden vrij van vliegtuigcrash waarbij Belg om het leven kwam

De Italiaanse reddingsdiensten hebben beelden vrijgegeven van de crash tussen een vliegtuig en een helikopter waarbij in januari zeven mensen, onder wie een Belg, om het leven kwamen.

jvh

De beelden die werden vrijgegeven door de Soccorso Alpino, de Italiaanse bergreddingsdiensten, zijn gemaakt door twee GoPro-camera’s die werden teruggevonden op de plaats van de crash nabij het skiresort La Thuile en tonen de ijzingwekkende laatste momenten van de beide voertuigen in de lucht.

Op 25 januari botsten een propellervliegtuigje en een helikopter die gebruikt werd om skiërs te transporteren tegen elkaar boven de Rutor-gletsjer in het uiterste noordwesten van Italië, nabij de Franse grens. Eén inzittende van het vliegtuig en één inzittende van de helikopter overleefden de crash, zeven andere mensen kwamen bij het ongeval kwam om het leven. Onder hen ook één Belg: de 51-jarige Arnaud Goffin uit het Waals-Brabantse Rixensart. Hij zat als leerling-piloot in het vliegtuigje.

LEES OOK. Belg (51) omgekomen bij crash tussen helikopter en vliegtuig in Italiaanse Alpen, vlieginstructeur gearresteerd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen