Marian Donner.
Volledig scherm
PREMIUM
Marian Donner. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

“Het perfecte leven? Sorry, mijn sigaretten en pintjes op café maken mij gelukkig”

Stap een boekenzaak binnen en je struikelt over de zelfhulpgidsen. Sporten, gezond eten, veel water drinken, ’s avonds mediteren: het zou hét recept voor een succesvol leven zijn. “Onzin, al die boeken praten ons een schuldgevoel aan”, fulmineert Marian Donner (45). “Aanvaard gewoon dat het leven soms kut is.”

7 reacties

  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Inderdaad,nu zijn er veel met een gezond lichaam maar ziek in de kop, zie langdurig zieken en burn outs. Al die opgestoken vingertjes, regeltjes en wetten maken de mensen ziek. Na het rookverbod komt er een alcoholverbod en straks een verbod om plezier te maken. Werken en betalen ga je voor de rest van je leven.
  • krista notelaars

    5 jaar geleden
    Alle dagen pintjes pakken en roken zal vroeg of laat zijn tol eisen, waarom moeten mensen altijd een benevelde geest hebben om zich gelukkig te voelen, dit kan ook met een nuchtere geest nog beter zelfs.
  • Luc Snykers

    5 jaar geleden
    Ik heb geen drank en sigaretten nodig om gelukkig te zijn .Probeer maar eens 14 dagen zonder sigaretten en alcohol je zal versteld staan van het goede gevoel .Gewoon doen !!!!
  • Jan Depoortere

    5 jaar geleden
    Inderdaad, probeer zo weinig mogelijk als slaaf te leven. Beter een paar jaartjes minder leven dan lang leven en jezelf alles te moeten ontzeggen.
  • denis vermesen

    5 jaar geleden
    enfin, 'n vrouw met ballen aan der lijf,zou wel eens pinten willen mee gaan pakken want ge hoort tegenwoordig niets anders dan da gezeik van ge moogt dit niet en dat niet, 't is daarom da er tegenwoordig zoveel verzuurde en onverdraagzame mensen rondlopen