Zware industriebrand in Gullegem: mogelijk asbest vrijgekomen

© djr

In het West-Vlaamse Gullegem woedde een zware brand bij het bedrijf Flocart. Een zwarte rookpluim was kilometers ver te zien.

djr

De brand brak dinsdag even na 17 uur uit in het bedrijf in de Nijverheidslaan dat onder meer behangpapier en rolgordijnen maakt. Een zwarte rookpluim is kilometers ver te zien.

De brandweer is massaal ter plaatse. ‘Onze ploegen zijn ter plaatse met vier autopompen, vier hoogtewerkers en een negental tankwagens’, vertelt Philip Stichelbaut van brandweerzone Fluvia. Omdat gevreesd wordt dat de brand zal overslaan naar het aanpalende bedrijf Ghekiere Truckservice, wordt het magazijn van dat bedrijf leeggehaald.

Er is voorlopig geen sprake van gewonden. Er is heel wat geurhinder, de brandweer vraagt dan ook om ramen en deuren te sluiten en ventilatie af te zetten. Ook via BE-Alert en sociale media kregen buurtbewoners de vraag om ramen en deuren gesloten te houden.

Bij de bedrijfsbrand in het West-Vlaamse Gullegem is mogelijk asbest vrijgekomen. ‘De nodige maatregelen worden genomen’, zegt Philip Stichelbaut van Fluvia. ‘Het nablussen zal nog erg lang duren.’

De brand is intussen onder controle; maar het bedrijf ligt volledig in de as. ‘Het ziet er naar uit dat het bedrijf verloren is’, aldus Jan Seynhaeve, burgemeester van Wevelgem. Er vielen geen gewonden.

De burgemeester van Wevelgem, Jan Seynhaeve (CD&V), is ter plaatse.