Bedden in een tent bij het opvangcentrum in Yuma, Arizona.
Volledig scherm
Bedden in een tent bij het opvangcentrum in Yuma, Arizona. © AP

Misstanden in opvangcentra voor migrantenkinderen ook in Arizona

In de Amerikaanse staat Arizona wonen migrantenkinderen onder erbarmelijke omstandigheden in tijdelijke opvangcentra. Dat onthult de Amerikaanse zender NBC News op basis van eigen onderzoek. Opvangfaciliteiten in de staat Texas liggen om soortgelijke redenen al een tijd onder vuur. Daar hadden migrantenkinderen geen plek om te slapen en kregen ze geen zeep, tandpasta en schone kleren.

5 reacties

  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Als het, zoals de Trump lemmingen claimen, in de tijd van Obama ook al dezelfde toestanden waren ( nooit nieuwsitems daarvan verschenen ), waarom heeft Trump daar dan op 2 1/2 jaar tijd nog niets aan verandert met zijn "geweldig efficient" beleid? Hij is er toch zo op gebrand alle beleid van Obama te verguizen?
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    in de hele wereld landen binnenvallen om de democratie te verdedigen, maar in hun eigen achtertuin kunnen ze geen orde op zaken stellen. en dit moeten, we niet op trump steken, het is altijd al zo geweest.gevangenissen, scholen, asielcentra, psychiatrische instellingen, ze zetten daar wat uit. onbegrijpelijk, zeker voor de moraalridders die ze de hele tijd spelen. en iemand goedpraten omdat het op een ander slechter is hoeft ook niet, ieder keert voor zijn eigen deur.voorbeeldrol!
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    Wie een beetje opzoekwerk doet weet dat er geen enkel verschil is met hoe ze werden opgesloten onder heilig boontje Obama. En dat eigen opzoekwerk van NBC heeft geen enkele geloofwaardigheid
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Moet Trump het nogmaals ontgelden?Waarom?Dat men begint proces te maken tegen regeringen van de landen die vermoedelijk bestuurd door corrupten.Blijkbaar goed bevriend met elkaar en hun bevolking uitbuiten en wegjagen.Als kinderen zomaar moeten opgevangen zijn ook ouders in fout of zijn liever meeeters en lastposten kwijt.Moet dan terecht bij buur om daar te potverteren.
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    waar zijn de mensenrechten ? een schande voor amerika , zo zien we waar die gek van een president voor staat . Hij respecteert zelfs geen kinderen ! en die gaan de les spellen aan de rest van de wereld ???????? ik zou beschaamd een amerikaan zijn