Vincent Lambert
Volledig scherm
Vincent Lambert © AFP

Dood van Vincent Lambert is "staatsmisdaad" voor ouders, parket opent onderzoek

De dood van Vincent Lambert is een “staatsmisdaad”, zo hebben de advocaten van de ouders van de Fransman aan de kaak gesteld na het overlijden van de man in een ziekenhuis in Reims. Het parket van Reims heeft een inleidend onderzoek wegens opzettelijke doodslag geopend, nadat de advocaten van de ouders een klacht hadden ingediend.

44 reacties

  • Lucas De groot

    5 jaar geleden
    10 jaar te laat.
  • Michel de Jong

    5 jaar geleden
    Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn nabestaanden zou ik niet zo willen leven. Het is uitzichtloos en ik gun mijn nabestaanden een toekomst zonder mij: geen heen-en-weer gerijd naar het ziekenhuis en/of een contante zorg voor iemand voor wie er geen toekomst meer is behalve een bed.
  • Nick Lersberghe

    5 jaar geleden
    @MYRTHE PASS Lambert is geen lichamelijk gezonde persoon meer. Hij is een plant. Hij kan geen eigen leven meer zijn. Hij is afhankelijk van sondevoeding. Dat is niet leven, dat is overleven. Er is een reden waarom ze dat een vegetatieve toestand noemen. Hij kan niks meer doen. Hij moest 11 jaar toekijken en afzien hoe hij gevangen zit in een lichaam waar hij geen controle over heeft. Ik denk dat als jij in die toestand zou zitten, je er heel graag van af zou zijn.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Zonder een standpunt in te nemen (deze zaak is te complex om zo maar er een oordeel over te vellen) is het de vraag wat het nog zal uithalen. De rechtbank heeft zo beslist en, volgens deze krant, was er geen beroep meer mogelijk. Het parket opent onderzoek na klacht die het dan eventueel moet doorspelen naar het gerecht die dan zal verwijzen naar de laatste uitspraak die definitief was.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Gewoon egoïsme van die ouders.