Wouter Beke (CD&V) en Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
Wouter Beke (CD&V) en Theo Francken (N-VA). © Belga

Gekibbel in de marge: schaduw van moeizame regeringsvormingen hangt over 11 juliviering

De moeizame regeringsvormingen op Vlaams en federaal niveau lijken een schaduw te werpen op de 11 juliviering in het Brusselse stadhuis. De partijen wijzen volop naar elkaar. Zo herhaalt N-VA dat ze van Open Vld en CD&V garanties wil dat er geen federale regering komt zonder Vlaamse meerderheid. CD&V-voorzitter Wouter Beke vindt dat de bal in het kamp van N-VA en PS ligt. Zij moeten volgens hem samen aan tafel gaan zitten. "Maar de PS weigert elk gesprek", reageert men dan weer bij N-VA. 

21 reacties

  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Een nieuwe trend ? De verliezers van de verkiezingen eisen ...
  • Jan De Greef

    5 jaar geleden
    Eigenlijk hebben de Belgen door hun stemgedrag op 26 mei de Vlaams nationalistische politici een ferme peer gestoofd: ze staan voor een muur want alles is geblokkeerd. Confederalisme? Niet nodig want Vlaanderen/België is sowieso onbestuurbaar geworden. Wanneer gaat men dat eens beseffen?
  • Noël Abbeel

    5 jaar geleden
    Nieuwe verkiezingen ?
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    En toen dit artikel geschreven werd, wist men nog niet dat de donkerste schaduw nog moest komen! 11 juli in mineur voor N-VA!
  • willy platteau

    5 jaar geleden
    Jan Peeters , wie zegt dat BDW geen contact heeft opgenomen met PS?? en waarom moet VB gedumpt worden? gooit U zomaar 800.000 VlL stemmen in de vuilbak ? confederalisme is de enige uitweg in dit apenland ,waar niets nog rond draait ! of U dit nu goed vindt of niet, het zit er aan te komen