AA Gent wint moeiteloos van Kortrijk

AA Gent kende weinig moeite met KV Kortrijk. De Buffalo’s wonnen met 3-0 na een gezapige wedstrijd. Jérémy Perbet opende de score in de eerste helft, na de rust zorgden Renato Neto en Kenny Saief — nog tien seconden op het veld — voor de 3-0 eindstand. In de stand blijft Gent gedeeld derde naast Club Brugge en Charleroi, Kortrijk staat achtste.

jtp

Bij AA Gent behield doelman Yannick Thoelen het vertrouwen van coach Hein Vanhaezebrouck na enkele foutjes in de Europa League-wedstrijd tegen Braga. Hein wisselde zijn ploeg wel op drie plaatsen, zo kwam Jérémy Perbet opnieuw aan de aftrap en kregen Hannes Van Der Bruggen en Thomas Matton een plaats op het middenveld. Xavier Mercier ontbrak bij Kortrijk, hij werd vervangen door Stijn De Smet. Zijn bijna-naamgenoot Gertjan De Mets kwam dan weer tussen de lijnen door de schorsing van Birger Verstraete.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

AA Gent

KV Kortrijk

Perbet scoort

Gent verloor dit seizoen nog geen enkel punt in eigen huis en was dan ook van plan die ongeslagen reeks door te zetten tegen KV Kortrijk. De Buffalo’s begonnen goed aan de wedstrijd, maar het was lang wachten op het openingsdoelpunt. Op het halfuur trof goalgetter Jérémy Perbet dan toch raak, na een knappe aanval gleed de Fransman een lage voorzet van Danijel Milicevic aan de tweede paal tegen de touwen.

Acht minuten later vierde Perbet opnieuw, maar ditmaal ging het Gentse feestje niet door. Perbet stond namelijk met (hoogstens) een dikke teen offside, dus vlagde de lijnrechter af voor offside. Kortrijk probeerde wel iets terug te doen, maar topschutter Idriss Saadi en bij uitbreiding Kortrijk was in de eerste helft gewoon aanvallend onmondig.

Twee afgekeurde goals

De tweede helft leek wel beter te starten voor de bezoekers uit West-Vlaanderen toen Saadi na vier minuten de 1-1 binnenduwde, maar de Fransman stond overduidelijk offside. Ditmaal geen discussie mogelijk en vijf minuten later viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Renato Neto maakte er 2-0 van na defensief geklungel bij KVK.

De bezoekers poogden nog wat terug te doen met enkele vervangingen, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. De ingevallen Kenny, nog geen tien seconden op het veld, maakte er meteen na zijn invalbeurt 3-0 van na een goede voorbereiding van ex-Kerel Brecht Dejaegere. Het feestje kon ingezet worden in Gent, Kortrijk keerde met lege handen terug naar huis en dreigt de aansluiting met de top-zes te verliezen. Gent blijft gedeeld derde naast Club Brugge en Charleroi en heeft 30 punten.