Vincent Lambert
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Lambert © AFP

Wat er werkelijk speelde in de zes jaar durende strijd om de Franse comapatiënt Vincent Lambert

De strijd is gestreden voor Vincent Lambert. De Fransman die al meer dan tien jaar in een vegetatieve toestand verkeerde, is vanochtend overleden. Zijn dood verlost hem niet alleen van een leven als plant. Het lijkt ook de ultieme ontsnapping aan het geloof van zijn ouders te zijn. Een geloof dat even verstikkend als hypocriet voor hem was.

7 reacties

  • Steve Wildemeersch

    5 jaar geleden
    Enkel de vrouw, waar hij voor heeft gekozen heeft het recht om te beslissen. Van de ouders had hij zich al afgezonderd. Dus waarom eisen ze nu hem weer op, nu dat hij zich niet kan verweren? Zijn vrouw heeft die macht wel, dus hier dient degene voor hem op te treden die hem in zijn laatste jaren heeft liefgehad en bijgestaan...maw zijn vrouw.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Bah, vreselijke mensen blijkbaar!
  • Magda De Buyser

    5 jaar geleden
    Hij had al duidelijk gemaakt wat zijn wens was, dat gaat boven de wensen van zijn ouders.
  • Michel de Jong

    5 jaar geleden
    Of dit leven mensonwaardig is is blijkbaar erg persoonlijk. Enkelen vinden van niet (wanneer dan wel?), maar het merendeel vindt dit geen leven. Natuurlijk werd hij prima en liefdevol verzorgd (maar door wie en wie betaalt dat?). Overigens vonden broers, zussen en artsen het niet menswaardig om deze man nog te laten leven. Het was helaas een doodlopende weg. Uiteindelijk moet je ook iemand zijn eeuwige rust gunnen. Die weg was hij door het noodlottige geval al ingeslagen.
  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Zelf Salomon zou hier zijn tanden op stukbijten. Maar het is geen welles of nietes spel. Toch vind ik dat diegenen die pleiten voor het in lezen houden, gelijk moeten krijgen, omdat je hen iets afneemt wat niemand kan teruggeven, terwijl de goede man nog heel heel lang dood kan zijn.