Van Dijck nam gisteren ontslag als Vlaams parlementsvoorzitter.
Volledig scherm
Van Dijck nam gisteren ontslag als Vlaams parlementsvoorzitter. © BELGA

Tussenkomst Van Dijck wellicht zaak voor deontologische commissie, maar eerst moet er klacht komen

De kans is bestaande dat Kris Van Dijck (N-VA) zich voor de deontologische commissie van het Vlaams Parlement zal moeten verantwoorden voor de actie die hij ondernam om de uitbetaling van een uitkering aan een escortdame te bespoedigen. Al kan het nog even duren: de commissie zelf vergadert niet in een recesperiode en komt ook enkel samen nadat er een klacht is ingediend bij de commissie. 

6 reacties

  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Als Van dijck die deontologische code heeft overschreden dan heeft Kris Peeters deze dus tegelijk ook overschreden door er gehoor aan te geven. Lees die code er maar eens op na (dekamer.be). Echter enkel een tuchtstraf is mogelijk dus ze blijven hun uittredingsvergoeding en overheidspensioen gewoon houden en hoeven niets terug te betalen. Ze zorgen goed voor zichzelf, die politiekers.
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    Als die man "daarvoor" gestraft wordt dan mogen ze de hele regering en het hele parlement naar huis sturen. Iedereen heeft al eens aan "dienstbetoon" gedaan. Daarbovenop heeft niemand zaken met het privèleven van andere mensen. Vraag is hier, wie haat die man zodanig en is geslepen en gemeen genoeg om dat jaren te verzwijgen en dan op dit ultieme moment te gebruiken om iemand het nekschot te geven.
  • Dick DECOCK

    5 jaar geleden
    Denk niet dat Van Dijck enige minister is die dat ooit heeft gedaan, maar de kunst is u niet te laten betrappen en daar zijn anderen blijkbaar sluwer in.
  • Lieven tanghe

    5 jaar geleden
    Hilarisch .Honderdduizenden mensen hebben een job bij de overheid gekregen door inmenging , de zogenaamde piston .Waarom kan iemand immers politieker worden .Voor wat , hoort wat is de leuze .
  • Karel Vanormelingen

    5 jaar geleden
    Dan kan de 3/4 van de b politiek op het matje komen dit soort sociaaldienstbetoon bestaat al sinds 1830