Wilfried Vandaele is sinds 2009 Vlaams parlementslid voor N-VA.
Volledig scherm
Wilfried Vandaele is sinds 2009 Vlaams parlementslid voor N-VA. © BELGA

N-VA’er Wilfried Vandaele wordt morgen tot nieuwe voorzitter Vlaams parlement verkozen

N-VA heeft Wilfried Vandaele voorgedragen als nieuwe voorzitter van het Vlaams Parlement. Dat bevestigt de partij. Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams parlement kwam deze voormiddag bij elkaar om te beslissen hoe het nu verder moest na het ontslag van Kris Van Dijck (N-VA). De plenaire zitting van het parlement moet de kandidatuur van Vandaele nog goedkeuren, dat gebeurt morgen om 11 uur.

47 reacties

  • De Metsler Marc

    5 jaar geleden
    Wees maar zeker bij de volgende zal VB nog meer stemmen hebben dan de andere partijen , een schande dat meer dan 800.000 kiezers zo maar voor schut gezet worden, en er zullen veel mensen nu daarop stemmen want zelfs bij de NVA beginnen er al over te lopen naar VB. En als er nu geen schot komt met de nieuwe regering zou het wel is kunnen dat de mensen op straat gaan komen want de werkman is het kotsbeu
  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    Een voorzitter van het Vlaams parlement moet wel zo neutraal en sereen mogelijk zijn. Dewinter zou dat, zelfs als hij zijn best doet niet halen want dan zou hij Dewinter niet meer zijn. Het zou zelfs wel eens de afgang van VB kunnen betekenen en De Winter weet dat heel goed. Heftige karakters horen niet bij serene taken.
  • Lore Kluwer

    5 jaar geleden
    Als het gaat om de regeringsvorming, is het treuzelen troef. Maar als het gaat om de postjes, ho maar, dan zijn ze er als de kippen bij. Dewinter een tijdje voorzitter laten zijn? Nee, hoor. Direct een eigen vervanger! Eens te meer blijkt dat N-VA een partij als een ander is geworden: postjes en achterkamertjespolitiek troef. En als iets bekend raakt, elkaar rugdekking geven en de zaken minimaliseren.
  • Polutnik Ronald

    5 jaar geleden
    Ik hoop van ganser harte dat Open Vld bij de volgende verkiezingen een verpletterende nederlaag zal lijden , want ze gunnen het Vlaams Belang niets . Maar ze zullen de vruchten ervan plukken alsook nog andere partijen zoals Cdnv.
  • Neeck du Marais

    5 jaar geleden
    En maar cumuleren. Er komt geen einde aan. Hoe geloofwaardig zijn die cumulards en hun partij nog? Is dit de Nieuwe Politieke Cultuur à la NV-A?