Direct naar artikelinhoud
New York

70.000 mensen hele avond zonder elektriciteit in New York

70.000 mensen hele avond zonder elektriciteit in New York
Beeld AFP

Maar liefst 72.000 mensen zouden zaterdagavond zonder stroom hebben gezeten, maar intussen is de elektriciteit overal weer hersteld.

Zo'n 40.000 inwoners in Manhattan en de Upper West Side werden zaterdagavond getroffen, meldden media. Het openbare leven lag er gedeeltelijk stil. Sommige metrostations waren gesloten.

Op Broadway zijn voorstellingen niet doorgegaan en zangeres Jennifer Lopez moest haar optreden al vrij snel afbreken vanwege de stroomuitval. Zij trad op in Madison Square Garden, maar dat werd na drie nummers ontruimd. Ook Times Square, dat normaal verlicht wordt door grote reclameborden, was grotendeels donker.

Volgens New Yorks gouverneur Andrew Cuomo ging het niet om een probleem met de infrastructuur. Hij waarschuwt autobestuurders wel om van de weg te blijven, omdat heel wat verkeerslichten nog niet werken.

De stroompanne komt er net nu het precies 42 jaar geleden is dat New York werd getroffen door een gigantische black-out. Die zorgde toen in juli 1977 voor heel wat chaos, met onder andere massale plunderingen als gevolg. 

70.000 mensen hele avond zonder elektriciteit in New York
Beeld AFP