Direct naar artikelinhoud
BrusselUpdate

Verdachte van dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf heeft zichzelf aangegeven

De Kruidtuinlaan is volledig afgesloten ter hoogte van Rogier.Beeld Alertes Controles De Police

De verdachte van het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf dat zondagochtend om 4.45 uur plaatsvond op de Kruidtuinlaan in de buurt van Rogier, heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Dat maakt het Brussels parket bekend. De man werd van zijn vrijheid beroofd.

Het gaat om een man, A.M., geboren in 1995, die al bekend is bij de politiediensten en justitie. De verdachte werd actief opgespoord, maar nu blijkt dat hij zich maandagmiddag zelf heeft aangegeven bij de Brusselse politie.

“Hij werd door de procureur des konings van zijn vrijheid beroofd en wordt op dit ogenblik verhoord door de Brusselse politiediensten”, verklaart parketwoordvoerder Denis Goeman. “Hij is gekend bij de politiediensten en justitie maar verkeert niet in recidivestatus.”

Het parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld om te onderzoeken of de verdachte zich schuldig maakte aan onopzettelijke doodslag, vluchtmisdrijf en het in gevaar brengen van voetgangers. De onderzoeksrechter heeft 48 uur om de verdachte te verhoren en al dan niet onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

Voertuig teruggevonden

Eerder vandaag maakte het Brusselse parket al bekend dat het voertuig waarmee het dodelijk ongeval veroorzaakt werd, teruggevonden was op de Helihavenlaan in Brussel. Dat is enkele straten verder dan de plek van de botsing. Bij het ongeval liet een 21 jarige Roemeense man, B.I.P., het leven toen hij te voet de Kruidtuinlaan overstak.

Uit cijfers van het instituut voor verkeersveiligheid VIAS blijkt vandaag dat het aantal ongevallen met vluchtmisdrijf stabiel blijft. Vluchtmisdrijf bij een letselongeval komt vooral in het Brussels gewest voor (15,9 procent in 2018). In Vlaanderen sloeg de dader vorig jaar bij 11,8 procent van de letselongevallen op de vlucht, in Wallonië ging het om 9,3 procent.