REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Berlijn waarschuwt voor Facebookmunt Libra

De Duitse regering en de Bundesbank bekijken hoe ze kunnen vermijden dat de Libra, de toekomstige digitale munt van Facebook, een alternatief wordt voor de euro. Dat schrijft de krant Bild. In België wacht de Nationale Bank voorlopig af, omdat het nog niet duidelijk is wat nu exact de plannen zijn van de internetreus.

10 reacties

  • james vroman

    5 jaar geleden
    zou wel vet zijn paar van die digitale munten kun je in alle vrijheid beslissen of je in de eurozone blijft of niet ...
  • Ivan van Bruyssel

    5 jaar geleden
    Probleem dat er wat te veel Crypto munten zijn op de markt. Probleem van landen is dat ze op crypto geen vat hebben en kunnen controleren. Crypto is vrijheid.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Er is maar één redding: we moeten opnieuw naar de goudstandaard; gedaan met het fictieve geld, w.o. crypto-geld, tenzij er een middel zou bestaan om het te dekken met een fysieke goudwaarde.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Een volgende crisis zal de crisis van 2008 doen verbleken. Centrale banken zullen trachten de bubble te verwerken door een nieuwe bubbel te starten. Echter, deze keer gaat de bevolking het doorhebben dat overheidsgeld een vergif is. Welkom, crypto geld.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Vijgen na Pasen, de crisis van 2008, zal enkel , nog zeer snel terugkomen, 10 sterker, het IMF de wereldprivebank, is massa aan het regelen Hoe het zal worden nadien, iedereen 100 maal armer,enkel,wat je in de hand hebt dan blijf je houden, goud,zilver ,geld is waardeloos, bitcion, aandelen,goud op papier,....