Ursula von der Leyen werd gisteren nipt tot nieuwe Commissievoorzitter gekozen.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen werd gisteren nipt tot nieuwe Commissievoorzitter gekozen. © AFP

EU-topjobs - Groenen eisen 4 Eurocommissarissen in ruil voor steun aan von der Leyen

De Europese groenen willen vier Eurocommissarissen in de toekomstige Commissie onder voorzitster Ursula von der Leyen. "Men moet niet rekenen op de groenen voor een meerderheid in het parlement zonder dat we in de Commissie zitten. Ze willen ons, dan betalen ze", zegt covoorzitter Philippe Lamberts. 

8 reacties

  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Om hun eigen gedachtegoed door te drukken gaat chantage bij extreem groen duidelijk moeiteloos.
  • gilberte Vergaelen

    5 jaar geleden
    4 groenen die ons maandelijks een fortuin kosten. Ik zou graag erns weten wat gans dit circus van ambtenaren aan de EU ons kosten. Dit zullen we dan ook NOOIT mogen weten!
  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    Wanneer stopt dit peperdure circus?
  • Francine Vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Laat u nooit chanteren, zeker niet door Groenen, ze gaan EU de ogen uit het gelaat kosten als je ze los laat, dure rakkers die zendstorers die alléén van hun vette kluif houden en zich door de EU belangstingsbetalers laten onderhouden.
  • Willy Devroey

    5 jaar geleden
    Dat symboliseert alle groenen: postjes en poen pakken. Ondertussen de mensen bedriegen met valse en foutieve uitleg. Gisteren gelezen: dieselwagen haalt 10/10 voor uitstoot als zuinigste wagen. Maar ja zoiets willen de groenen niet horen natuurlijk. Daarenboven sturen ze kinderen de straat op om te betogen met de belofte om op een verkiezingslijst te komen als ze 18 worden. Zielig.