Een foto van M49, genomen met een cameraval.
Volledig scherm
Een foto van M49, genomen met een cameraval. © AP

Italië maakt jacht op bruine beer na geniale ontsnapping over elektrisch hek

Na een ontsnappingspoging een superheld waardig, wordt een bruine beer in Italië momenteel op de hielen gezeten door jagers. De bruine beer, genaamd M49, werd zondag gevangen, omdat het dier als een gevaar voor mensen en boerderijdieren wordt beschouwd. Enkele uren later slaagde de beer er echter in om alweer te ontsnappen.

10 reacties

  • Carmen Van de casteele

    5 jaar geleden
    Verdoof hem en zet hem terug in zijn habitat! Waarom moet de mens zonodig terug de gemakkelijkste manier gebruiken en het dier doden? Mensen moeten zich maar voorzien om de samenleving van deze dieren! Mensen bouwen overal en dan is er geen plaats voor deze dieren! Gevangenissen voor dieren hoeven voor mij niet want dat zijn dierentuinen!
  • patrick smedts

    5 jaar geleden
    weg met de zoo, gevangenis voor dieren.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Als je weet dat zulk dier meestal leeft op een paar tientallen vierkante kilometers en dan in een kooi zit , begrijp ik dat deze wilt uitbreken . Ik ga niet meer naar een zoo als respect voor de dieren.
  • Hanne Vanhaevre

    5 jaar geleden
    Als beren mensenvoedsel geproeft hebben leggen ze grote afstanden af om terug naar een makkelijk hapje te gaan. in Canada gebeurt dit vaak, ze worden 40-50km verder geplaatst en keren gewoon terug. En dan worden ze agressief en een gevaar voor zichzelf en de mensen en zit er niets anders op. of dit hier het geval is is iets anders en niet duidelijk.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Hopelijk raakt dat dier tot aan de Alpen. En een beer van 149 kilo is niet zo groot hoor. Ik weeg evenveel. Ja, inderdaad, voor mij gaan sommigen ook op de loop. .
  1. Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwijnen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”
    PREMIUM
    41

    Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwij­nen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”

    Jaar na jaar worden in Vlaanderen steeds meer everzwijnen geschoten door jagers, vorig jaar waren het er een goeie 3.000. Maar wie denkt dat dit fataal nieuws is voor de soort die pas in 2006 zijn herintrede deed in onze contreien, heeft het helemaal mis. Sterker nog, het stijgende afschot wijst net op een toename van het aantal wilde zwijnen in onze bossen, op onze akkers en – helaas ook – in onze dorpskernen. “Met hoeveel ze zijn, weten we niet”, erkent Jolien Wevers, sinds twee jaar Vlaams everzwijncoördinator. Maar waar zitten ze al? En hoe ver kunnen ze nog oprukken?
  2. Miljarden cicaden kruipen binnenkort tegelijkertijd uit Amerikaanse grond: “Dit zie je maar 1 keer om de 221 jaar”
    9

    Miljarden cicaden kruipen binnenkort tegelijker­tijd uit Amerikaan­se grond: “Dit zie je maar 1 keer om de 221 jaar”

    De Verenigde Staten maken zich op voor een uniek en vooral overdovend spektakel. Want volgende maand kruipen er miljarden insecten tegelijkertijd uit de grond. Ze behoren tot het geslacht Magicicada, dat zijn cicaden die voorkomen in het oosten van het land. Wat deze dieren zo bijzonder maakt is hun levenscyclus die 13 of 17 jaar duurt afhankelijk van de soort. Dit jaar vallen die twee samen. Dat gebeurt slechts om de 221 jaar. De laatste keer was in 1803, de volgende keer pas in ... 2245.