16-jarige Nederlander opgepakt die Vlaming in coma sloeg na GP in Valkenswaard

© rr

De Nederlandse politie heeft een 16-jarige Nederlander opgepakt. Samen met vrienden sloeg hij een 30-jarige man uit Kortrijk in coma na een lichte aanrijding op het kampeerterrein naast het motorcrosscircuit van Valkenswaard. In de komende dagen worden meer arrestaties verwacht.

tg

De politie had al langer een vermoeden dat niet alle getuigen alles verteld hadden wat ze wisten en dat verschillende aanwezigen de daders wel degelijk kenden. Maar iedereen zweeg. Tot nu. De 16-jarige Nederlander die nu is opgepakt, werd opgesloten in een jeugdinstelling. Hij en zijn vrienden, die de politie nu snel hoopt op te pakken, worden verdacht van zware mishandeling van een 30-jarige Belg, op paasmaandag. Het slachtoffer was er zo erg aan toe dat hij lange tijd in coma lag en er blijvende letsels aan over houdt.

Justitie in België is door de collega’s in Nederland in kennis gesteld van de feiten, maar de Nederlandse recherche voert het onderzoek omdat de feiten daar gebeurd zijn.

Blijvend letsel

De 30-jarige Belg woonde de jaarlijkse grote prijs motorcross bij op het Eurocircuit van Valkenswaard. Op het kampeerterrein naast het circuit, zegt de politie, schrok hij van een scooter die snel en vlak naast hem passeerde. De Belg maakte een armbeweging en raakte daarbij licht het windscherm. De motorrijder reed door maar keerde later terug met enkele vrienden. Er werd wat getrokken en geduwd. Maar uiteindelijk werd de Belg op grond gegooid en geslagen en gestampt tot wanneer hij niet meer bewoog. Omstanders verwittigden de politie maar toen die arriveerde, hadden de daders zich al uit de voeten gemaakt.

Het slachtoffer werd zo zwaar mishandeld dat hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werden onder meer twee schedelfracturen, kneuzingen en een bloeding in de hersenen vastgesteld. De man lag een tijd in coma en moest ook zeer lang revalideren. Hij kan nog altijd niet werken en de kans is groot dat hij dat nooit meer zal kunnen gezien de blijvende letsels die hij overhield aan de aanval.

Nog arrestaties

De politie heeft niet stilgezeten. Er werd een opsporingsbericht verspreid en meer dan twintig getuigen werden verhoord. Nu zijn ze bij de 16-jarige verdachte uit de buurt uitgekomen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling, maar wat zijn rol precies is geweest moet verder onderzoek uitwijzen.

Het slachtoffer ,dat een blijvend hersenletsel opliep maar ook emotioneel en financieel de gevolgen draagt van de aanval, is vanmorgen door de Nederlandse politie op de hoogte gebracht van de arrestatie.

De Nederlandse recherche kan nu gerichter zoeken en hoopt in de komende dagen meer verdachten op te pakken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus