Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Beelden tonen hoe toerist op Grieks terras begint te stikken en gered wordt door alerte uitbater

Een restaurantuitbater op het Griekse eiland Kreta heeft een toerist het leven gered toen die zich tijdens zijn maaltijd verslikte en dreigde te stikken. Vasilis Patelakis deelde de beelden die de veiligheidscamera op zijn terras maakte van het incident, in de hoop zo veel mogelijk mensen te overtuigen de heimlichgreep te leren. Afgelopen week gingen ze helemaal viraal.

37 reacties

  • bruno dirinck

    5 jaar geleden
    mijn over buurman is zo overleden.zijn vrouw wist niet wat ze moest doen .
  • paul geenen

    5 jaar geleden
    heb het zelf ook meegemaakt, door het ingrijpen van een andere toerist in het restaurant is het goed afgelopen, man was vrijwilliger van het Rode Kruis.
  • marie-claire de bosscher

    5 jaar geleden
    is echt beangstigend, zeker als je alleen thuis bent... bij mij zat er een stuk laurierblad klem; uitademen kon ik, maar inademen zo goed als niet; dan denk je echt : nu is het afgelopen, ik ging al zelf naar de telefoon om 112 te bellen, mijn bovenbuur had iets gehoord en is gekomen maar wist niet wat doen, stond erop te kijken... tot plots het stuk loskwam, ongeveer 2 op 2 cm... twee dagen zonder stem gelopen. trouwens, dat filmje is niet nieuw, had het lang geleden al gezien.
  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    Aan zijn vriendin had hij althans niet veel gehad. Goed van die andere man
  • Louis Reynders

    5 jaar geleden
    Leer kinderen ehbo ipv een uur frans, wiskunde, latijn, lo, vul zelf maar in.