Mercedes Van Volcem.
Volledig scherm
Mercedes Van Volcem. © Benny Proot

Van Volcem (Open VLD) roept op om intern gekibbel te stoppen: “Niet met getrokken messen tegenover elkaar staan”

Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open Vld) betreurt dat partijgenoten "met getrokken messen" tegenover elkaar staan over het voorzitterschap bij de Vlaamse liberalen. Zij vindt dat de partij de rangen moet sluiten en dat Rutten eerst de regeringsonderhandelingen moet afwerken. "Politiek gaat over de toekomst van mensen. Laten we het daar over hebben. We moeten niet met onszelf bezig zijn", aldus Van Volcem. 

8 reacties

  • mathieu truyen

    5 jaar geleden
    VLD vind het van vanzelfsprekend dat ze nodig zijn in nieuwe regering maar mensen hebben gekozen voor Vlaams belang maar daar willen ze niet met samen werken . Maar cordon moet verdwijnen ,er moet een regering komen die confedralise wil , want België werkt niet meer ,alleen klassieke partijen klampen zich er aan vast ,want confedralise betekend minder jobs en graaien voor hun .
  • jan strynckx

    5 jaar geleden
    " We moeten niet met onszelf bezig zijn" Dat is precies wat ze deed bij de lijstsamenstelling, en de man die zijn plaats voor haar afstond gaat ze nu bekritiseren.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Wel mevr Van Volcem , begin al maar uit te kijken naar een andere job want de liberalen vallen dank zei Rutten weeral door de mand. Mischien is gaan spreken met Vlaams Belang.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Het rommelt bij OVLD, dat is duidelijk. Ze hadden linkse Rutten al langer moeten afzetten, dan had de partij - misschien - wat beter gescoord. en Rutten's 'OVLD zal nooit met VB samengaan' heeft er ook niet veel aan gedaan, want het is die moedwillige koppigheid om haar eigen zin door te drijven ten koste van de bevolking die OVLD de das heeft omgedaan. Als Rutten de regeringsonderhandelingen voortzet en CDNV durft geen knopen doorhakken zullen het nieuwe verkiezingen worden.
  • Gino Dehullu

    5 jaar geleden
    Eindelijk eens een politicus die niet wil kibbelen.