Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AP

In drie maanden tijd geen enkel meisje geboren in 132 Indiase dorpen: wat is er aan de hand?

Uit overheidsgegevens blijkt dat er in de voorbije drie maanden in 132 dorpen in Noord-India geen meisjes meer geboren zijn. De overheid is nu een onderzoek gestart in de regio, men vermoedt dat er sprake is van selectieve abortussen op basis van geslacht.

6 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Stemt tot nadenken. Ik stel mij voor dat een echte, patriarchale 'macho'-maatschappij eerder zou opteren voor: hoe meer vrouwen, hoe beter. Dit extreem geweld komt dus waarschijnlijk vanuit vroùwelijke hoek? Zeer eigenaardig ...
  • luc rasson

    5 jaar geleden
    Als vrouw geboren worden in Indie,het zal je maar overkomen.Erger nog is als vrouw in een "lage kaste",geboren te worden.Vele moorden op schoondochters,omwille van de bruidschat,verstoting,ect...En dan dienen om alleen, of zoveel mogelijk "mannen "op de wereld te zetten,...als ze door de vooraad vrouwen heen zijn,wat dan?
  • No�l Dierickx

    5 jaar geleden
    En als de pasgeboren baby een meisje blijkt te zijn? Wordt afgemaakt en verdwijnt wegens minderwaardig en geen (geld)belang (iedereen weet het en iedereen zwijgt).
  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    Er klopt iets zo verschrikkelijk niet met de houding naar vrouwen toe in dit soort gemeenschappen! Het hele kaste gebeuren is geënt op mannen, een vrouw is niks Maar er wordt wel vergeten wie de kinderen baart. Het mannenoverschot door dit soort selectie zorgt later weer voor andere problemen. Er is duidelijk verandering nodig, te beginnen met educatie!!!
  • Werner Burgerhout

    5 jaar geleden
    Misschien zal dat de ongebreidelde bevolkingstoename wat temperen. Er zijn er al veel te veel in Indië.