Robert Mueller.
Volledig scherm
Robert Mueller. © AFP

Robert Mueller: "Mijn rapport pleit Trump niet volledig vrij”

De Amerikaanse president Donald Trump wordt niet volledig vrijgepleit in het rapport van Robert Mueller. Dat verklaarde de speciaal aanklager vandaag zelf. Bijna twee jaar lang werd er onderzoek gevoerd naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. 

8 reacties

  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Drie jaar hebben de Democrats zitten raaskallen over vermeende samenzwering tussen Rusland en de Trump-campagne, en over obstructie van het onderzoek. Mueller heeft gisteren op elke vraag onder ede "neen" geantwoord: wat een afgang! En erger voor de Democrats: er lopen nog twee onderzoeken, tégen de Democrats: o.a. over een vals FBI-rapport over Trump - rapport dat betaald werd door het advocatenkantoor van de Democrats.
  • Leo Van Rillaer

    5 jaar geleden
    Met de vingers in de neus op naar een tweede ambtstermijn tot spijt van al die chagrijnige typetjes genre Soenens en consorten...
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Mr. Tichmann - als Trump er op die manier moet onderuit komen gewoon maar omdat hij onschendbaar is en dan nog uit de wind moet gezet worden door zijn eigen jaknikker op Justitie, is dat geen reden om te juichen maar om te wenen. Alle checks and balances die moeten beletten dat de zittende president geen loopje neemt met de democratie functioneren niet meer. U kan daar misschien plezier aan beleven maar voor de Amerikaanse rechtsstaat en democratie is dit een heel kwalijke zaak.
  • peter verbruggen

    5 jaar geleden
    trump probeerde het onderzoek te dwarsbomen . mueller werd door de republikeinen aangevallen , maar bleef onbevreesd zijn rapport verdedigen op de aanvallen van de republikeinen. hij republikeinen kunnen niks anders dan accepteren dat trump alles eraan deed om het onderzoek te dwarsbomen en dat stond hen niet aan. tichmann die zat met open mond ernaar te kijken , maar kon niks anders doen dan slikken
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Mueller was vrij duidelijk - in het onderzoek naar samenwerking met de Russen hebben we geen bewijs al zijn er vele contacten geweest. Dat er obstructie van het onderzoek is geweest is meermaals aangetoond maar daar kunnen we hem niet voor aanklagen want een zittend president kan niet aangeklaagd worden. Vraag of dat wel zou zijn als hij geen president meer zou zijn - 'absoluut' was het antwoord van Mueller. Maar gaat het iets uitmaken? Natuurlijk niet. Arm Amerika.