De Amerikaanse president Donald Trump en de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman tijdens een ontmoeting in het Witte Huis.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump en de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman tijdens een ontmoeting in het Witte Huis. © AFP

Trump stelt veto zodat wapenverkoop aan Saudi-Arabië kan doorgaan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag zijn veto gesteld tegen resoluties die het Congres had goedgekeurd om de verkoop van wapens aan Saudi-Arabië tegen te houden.

12 reacties

  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    "Ze zouden ook de geloofwaardigheid van de Verenigde Staten als betrouwbare partner ondermijnen"? Haha, die is al làng ondermijnd doordat Trump zich uit zowat alle deals heeft teruggetrokken! Zodat het woord of de handtekening van (de president van) de VS niets meer waard is.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Europa en Rusland moeten sancties inroepen tegen Amerika voor deze laffe onwettelijke verkoop van wapens. Ze komen toch weer bij terroristen terecht. Het is al sinds 2016 geweten dat Trump aandelen heeft in de wapenindustrie. Elke gelanceerde raket op Syrië bracht hem geld op. Dit is pure zelfverrijking ten koste van mensenlevens.
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Het veto zoals in de EU iedereen stem voor maar het veto komt plots uit het hoekje en iedereen terug in zijn hol.
  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Het is altijd in naam van de democratie en niet omdat ze de olie willen controleren, dat Amerika landen kapot maakt. Syrië, Yemen, Zuid Soedan, Venezuela en binnenkort Iran.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    05.02.2019 - 'Amerikaanse wapens zijn via de coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië terechtgekomen bij terroristische groeperingen en milities in Jemen. Daarmee worden de voorwaarden van de wapendeal tussen Saoedi-Arabië en de VS geschonden. Uit eerder onderzoek was al gebleken dat Amerikaanse bommen werden gebruikt bij bombardementen in Jemen. Met het overdragen van militaire producten schendt de coalitie de afspraken met de Amerikanen'. Het zal Trump worst wezen.