BELGA
Volledig scherm
© BELGA

IN BEELD. Paleis showt 200 jaar koninklijke uniformen: “Filip wilde zijn eigen kleren niet tonen, maar we doen het toch”

RoyaltyVanaf deze week kan u in het koninklijk paleis een bijzondere tentoonstelling van koninklijke uniformen bezichtigen. Gaande van een weelderige mantel met zijden kousen van Leopold II tot het scoutspetje van koning Boudewijn. “Voor ons is dat Belgische geschiedenis, maar voor koning Filip (59) zijn het familiesouvenirs”, zegt uniformspecialist Pierre Lierneux. “Hij kijkt er dus heel anders naar dan wij.”

6 reacties

  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    De spijtige realiteit is dat er nu eenmaal mensen zijn die denken dat ze permanent in een circus lopen. Wat het paleis toont is zeer mooi maar wie de volledigheid wil zien van alle uniformen sedert 1830, en ook vroeger, die moet naar het militair museum Brussel. Heeft België geen groot leger , dan heb ben ze een legermuseum dat uniek is in de wereld.
  • Jan Deblaere

    5 jaar geleden
    Wat een mooie overzichtstentoonstelling. En wat een mooi paleis. Pure klasse.
  • Luc Vanderkelen

    5 jaar geleden
    Interessant
  • Fons Dewaele

    5 jaar geleden
    Rudolf Van Nauw, dit circus zoals jij zo laagdunkend over hebt, is wel een deel van onze Belgische geschiedenis. Als Belg zou je fier en trots moeten zijn daarover, maar neen, steeds laagdunkend en arrogante bemerkingen maken, dat is schering en inslag bij zulk soort volk.
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Eindelijk ze geven toe dat gans dat circus een “show” is en wij maar dwaas toekijken en meelopen! Het wordt stilaan tijd om dit naar de werkelijkheid om te zetten m.a.w. Afschaffen !!!!!!