De Canadese politie blijft zoeken naar de voortvluchtige tieners.
Volledig scherm
De Canadese politie blijft zoeken naar de voortvluchtige tieners. © REUTERS

Canadese overlevingsexpert over kansen voortvluchtige tieners in wildernis: “Insecten vreten je levend op”

Survivalexpert Dave Arama geeft de twee voortvluchtige Canadese tieners maximum een week om te overleven in de wildernis rond Gillam in Manitoba. “Ik betwijfel of ze echt de wildernis zijn ingegaan”, zegt hij. Als dat het geval is, acht Arama de kans dat ze nog leven erg klein. “Dit is geen film van Crocodile Dundee, dit is echt.”

16 reacties

  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Dit is het resultaat wanneer je je kinderen moet opvoeden met een wapen.Prachtige opvoeding dat de Amerikanen aan hun kinderen geven.Plus als je weet waarvan de meeste Amerikanen vandaan komen weet je voldoende.Sorry.Het zijn Canadezen.En die zijn ook al niet veel beter!!!
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    De muggen in Canada zijn niet te vergelijken met wat wij hier hebben, zonder degelijk afweermiddel gaan ze vol bulten staan.
  • monique dewaele

    5 jaar geleden
    hopelijk heeft de politie de situatie goed ingeschat - misschien zitten ze gewoon al honderden kilometers verder met een gestolen wagen ofzo
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Jonathan Wouters, dat is dus wat de expert zegt, maar aangezien ze hun auto in brand staken gevuld met levensnoodzakelijke dingen zijn hun kansen erg klein. Die insecten houden u ook nog eens uit uw slaap, waardoor je mentaal er onderdoor gaat. Ze trainden in een plaatselijk bos, totaal niet te vergelijken.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    na ' In cold blood' van Truman Capote nu 'Into the wild' Jon Krakauer de voortvluchtigen kennen blijkbaar de klassiekers van de Amerikaanse literatuur gebaseerd op echt gebeurde feiten, op hun duimpje. Boeken werkend als verslaving niet weg te leggen voor ze uitgelezen zijn.