Politie voert extra controles op quads in Genk: “Met 100 per uur in bebouwde kom, dat is héél gevaarlijk”

© © BILDGENTUR-ONLINE

Komende weken voert de politie in Genk de controles naar overlast in het verkeer. Ze focussen ook op quads, omdat eerder deze week al verschillende quads en driewielers uit het verkeer gehaald werden voor overdreven snelheid. “Ze rijden tot 100 per uur, in de bebouwde kom.”

De bestuurders, drie twintigers uit Genk, kregen een proces-verbaal voor onaangepaste snelheid. “De politie houdt geregeld toezicht, onder andere in de Stalenstraat, Vennestraat en op de Europalaan, omdat er regelmatig meldingen komen over overlast”, zegt burgemeester Wim Dries. “Meestal gaat het om quads, onverantwoord rijgedrag, racen… al dan niet met geluidsoverlast. We willen duidelijk stellen dat zo’n gedrag niet welkom is en andere mensen in gevaar kan brengen.”

Gezelligheid en overlast

Tijdens de extra controles in de zomermaanden zet de politie bestuurders aan de kant omwille van zichtbare overtredingen, zoals gevaarlijk rijden of het ontbreken van een kentekenplaat of helm, klinkt het bij de politie. “Bij mooi weer en in vakantieperiodes zijn er meer mensen op straat. We merken dat dit naast gezelligheid ook overlast met zich meebrengt”, zegt burgemeester Dries.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen