Kylian Hazard is rijbewijs 15 dagen kwijt: Cercle Brugge-speler reed 240 km/u op snelweg

© Photo News

Kylian Hazard, de bij Cercle Brugge voetballende broer van Thorgan en Eden, is woensdag rond 17.50 uur tegengehouden door de politie toen hij met een snelheid van meer dan 240 kilometer per uur over de E403 reed.

gjs

Kylian Hazard is zijn rijbewijs 15 dagen kwijt. Dat meldt het parket van Kortrijk. De 23-jarige voetballer reed op de E403 richting Doornik, ter hoogte van Roeselare.

De profvoetballer is de jongere broer van Rode Duivels Eden en Thorgan, die bij Real Madrid en Borussia Dortmund voetballen. Hij speelt zelf op het middenveld bij Cercle Brugge.

Een zware voet is bij wel meer profvoetballers en gewezen spelers een probleem. Zo liep de 44-jarige Khalilou Fadiga, een ex-speler van Club Brugge, in mei nog een rijverbod van 30 dagen op na een zoveelste snelheidsovertreding. Ook Jordan Lukaku - drie jaar rijverbod - en Yassine El Ghanassy liepen al veelvuldig tegen de lamp. Die laatste liep vorig jaar nog een boete van 10.000 euro en een rijverbod van twaalf maanden op. Hij zag zijn Porsche 911 Carrera ook verbeurdverklaard worden.