© Leo De Nijn

Naamgenoten van Ken en Barbie mogen gratis naar Speelgoedmuseum

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Barbie lanceert het Speelgoedmuseum in Mechelen een ludieke actie. Deze maand krijgen alle naamgenoten van Ken en Barbie gratis toegang tot het museum.

Leo De Nijn

Nog de hele maand augustus is het feest voor alle naamgenoten van Ken en Barbie. Alle mensen genaamd Kenny, Kenneth, Barbara, Babs en aanverwanten krijgen op vertoon van hun identiteitskaart gratis toegang tot het Speelgoedmuseum. Dit ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Barbie, een mijlpaal die het Speelgoedmuseum niet onopgemerkt voorbij kon laten gaan.

In juni opende het museum reeds een tentoonstelling om de bekendste fashionista uit het speelgoedrijk, en dan vooral haar kleerkast, feestelijk in de kijker te zetten. Want de Barbiepoppen en hun kledij weerspiegelen perfect de tijdsgeest, van het allereerste exemplaar in gestreept badpak tot de hippe fashionista’s van vandaag.

Workshops

“Barbie inspireert ook heel wat mensen om zelf poppenoutfits te naaien, haken of breien”, zegt Julie Van Craen van het Speelgoedmuseum. Deze maand zijn er nog elke donderdagnamiddag creatieve workshops rond Barbiemode voor gezinnen en kinderen van 5 tot 10 jaar. Zo kunnen kinderen een Barbie-outfit met textielstiften pimpen (15 augustus) en aankleedpopjes maken (22 augustus). “Vanaf september zijn er ook verjaardagsfeestjes te boeken rond Barbie thema’s voor kinderen van 5-7 jaar en van 8 tot 10 jaar”, voegt Van Craen nog toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER