Bart De Wever en Filip Dewinter.
Volledig scherm
Bart De Wever en Filip Dewinter. © Photo News

Vlaams Belang wil duidelijkheid van De Wever: “Kan niet dat verliezers van de verkiezingen eisen stellen aan winnaar”

Vlaams Belang wil duidelijkheid van N-VA-voorzitter Bart De Wever over de Vlaamse formatie. “Of hij kiest voor ons, en echte verandering. Of hij kiest voor de andere partijen, en dan krijgt de kiezer meer van hetzelfde”, zegt VB-voorzitter Tom Van Grieken aan VTM Nieuws. Filip Dewinter van zijn kant vindt dat De Wever “zich niet mag laten chanteren door het olijke duo Beke en Rutten, die de verkiezingen hebben verloren."

311 reacties

  • Nicole Mues

    5 jaar geleden
    Word het niet eens hoog tijd dat de winnaars van de verkiezingen mee in de regering zitten!? VB heeft de meeste stemmen gescoord en het wordt hoog tijd dat ze een plaats veroveren in de regering! NVA is niét de winnaar van deze verkiezing en zal er niet onderuit kunnen om met VB in zee te gaan! De kiezer heeft duidelijk gekozen voor verandering en dat kun je niet zomaar naast je neerleggen! Wég met het cordon sanitaire!!!
  • berlinda verfaillie

    5 jaar geleden
    Waarom geen nieuwe verkiezingen?dan zien we wat er uit de bus komt.gedaan met spelletjes spelen
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Luc Van Bogaert ,leer je geschiedenis man ,VB haalde 18%
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Don Tessers, hebt u het over de verkiezingen van 26 mei 2019? Want het VB heeft die verkiezingen niet gewonnen, volgens mij. Het VB haalde 783.977 stemmen, goed voor 18,50% en 23 zetels. De NVA haalde 1.052.252 stemmen, goed voor 24,83% en 35 zetels. Volgens mij is 24,83 meer dan 18,50 - en is 35 meer dan 23. En dus heeft de NVA de verkiezingen gewonnen.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Juist en duidelijk. De burgers hebben hun voorkeur via stemmen uitgebracht en daarnaar zal moeten gehandeld worden en niet andersom. Vlaams Belang kwam als winnaar uit de bus.