De Thaise koning Vajiralongkorn, die ook bekend staat als Rama X, heeft nu officieel twee vrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Thaise koning Vajiralongkorn, die ook bekend staat als Rama X, heeft nu officieel twee vrouwen. © EPA

Pasgetrouwde koning van Thailand geeft maîtresse officiële erkenning live op tv (en niemand die er iets van durft te zeggen)

De koning van Thailand, die pas in mei voor de vierde keer is getrouwd, heeft nu ook zijn maîtresse de officiële titel van koninklijke gemalin gegeven. Hij deed dat live op televisie, ter ere van zijn 67ste verjaardag. Een huwelijk is het niet, maar wel de bevestiging dat de vorst twee vrouwen heeft. In Thailand durft niemand er iets van te zeggen, want het is er bij wet verboden kritiek te uiten op het koningshuis of ermee te spotten. Wie het toch riskeert om te lachen met de oude playboy riskeert vijftien gevangenis.

9 reacties

  • WILLIAM TAELMAN

    5 jaar geleden
    Hier in België zouden ze beter in de spiegel kijken en eens nadenken , onze Albert was ook geen doetje en de koning in Thailand is eerlijk hij verbergt het niet
  • Freddie HEREMANS

    5 jaar geleden
    Ik woon dik 4 jaar in Thailand. Ook buitenlanders moeten hun mond houden over het Circus rond de koning en familie of ze kieperen me het land uit. Maar elke Thai fluistert, roddelt en lacht met deze koning. Het respect van de bevolking voor zijn overleden vader liep tot in het absurde, maar voor zijn zoon is pure minachting troef.
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Ik zie het probleem niet, integendeel. Een minnares kan geen echtgenote vervangen en omgekeerd ook: een echtgenote kan geen minnares vervangen. Ikzelf (hetero) ben getrouwd geweest en ben minnares geweest (was mijn lot). Getrouwd zijn, geeft een grote verantwoordelijkheid: je moet voor elkaar zorgen en dat doé je ook, met veel liefde! Een minnares zijn, geeft meer vrijheid ...
  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Wel, tenminste rechuit. Zo voorkom je prinses Diana toestanden..
  • freddy milants

    5 jaar geleden
    Hier zeggen we er iets van maar Albert trekt er zich niets van aan. Zolang we hem en consorten onderhouden is alles dik in orde voor hun.