AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump duwt ook Brusselse beurs diep in het rood na oplaaien handelsvrees

De Europese beurzen gingen vandaag dieprood het weekend in. Boze geest op de beursvloer was de Amerikaanse president Donald Trump, die het handelsconflict met China weer op scherp stelde door bijkomende heffingen op de import van Chinese goederen in de VS in te voeren. Bovendien worden de gesprekken tussen beide landen pas in september hervat. Op de Brusselse aandelenmarkt eindigde de Bel20-index 3,14 procent lager op 3.613,00 punten, meteen de zwaarste terugval dit jaar. 

6 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Bert Janses: Geen probleem voor de Brusselse beurs, die "proberen" al 10 jaar, vanaf de crash in 2008, staat Brussel nog altijd 1200 punten onder hun niveau van 2008(voor de val). Alle andere beurzen in Europa hebben hun oude hoogstwaarde al lang voorbijgestoken....
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @Toran Korshnah, een verenigde staten van Europa naar analogie met de VS? Vergeet het. In de VS voelt iedereen zich Amerikaan, van rijk tot arm, van blank tot zwart. In Europa is er geen hond die zich Europeaan voelt. In de VS o.a.: één officiële voertaal, één grondwet, één centraal gezag en een militair apparaat met aan het hoofd de president, de Commander in Chief. In Europa maakt zelfs een verwaterde versie van dat alles geen schijn van kans.
  • Gustaaf Tielemans

    5 jaar geleden
    Wachten op de volgende beurskrach.
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    De prijs van ruwe olie zakt ook spectaculair, eens zien of de prijzen aan de pomp zullen dalen of zal de regering doen alsof hun neus bloedt en de prijs zo laten...
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Tijd voor een verenigde staten van Europa zodat we veel sterker staan en ons eigen politiek kunnen volgen. Daarom is Trump zo blij met de Brexit. Hij weet dat een VSE een lastige bondgenoot kan zijn en il verhinderen dat Europa te sterk wordt. en onze politici spelen het spel mee. De lafaards.