De twee vrouwen waren hoogzwanger, bij een vrouw zouden de weeën zelfs al begonnen zijn.
Volledig scherm
De twee vrouwen waren hoogzwanger, bij een vrouw zouden de weeën zelfs al begonnen zijn. © Twitter

Hoogzwangere vrouwen mogen migrantenschip voor Italiaanse kust verlaten, andere migranten varen verder

De Italiaanse kustwacht heeft twee hoogzwangere opvarenden van het migrantenschip Open Arms van Proactiva gehaald. De vrouwen zijn al acht en negen maanden zwanger en bij de ene vrouw zijn volgens de Spaanse hulporganisatie de weeën al begonnen.

5 reacties

  • Eva Munet

    5 jaar geleden
    En dan onmiddelijk arresteren voor het nodeloos in gevaar brengen van hun kinderen. En Frank Van den Bulck, het wordt dan ook onironisch het Sorosleger genoemd voor een reden eh?
  • Liliane Coeckx

    5 jaar geleden
    Dat noem ik geen redden meer. Mensensmokkel is beter want dat is hetgeen die schepen doen voor de poen.
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Waarom leggen ze die "watertaxis" niet gewoon aan de ketting ? Wie of wat zit hier toch achter ? He word nu toch stilletjesaan duidelijk dat er iets of iemand achter heel dat migranten gedoe zit, die serieuze poen binnenrijven !!!
  • Lucas De groot

    5 jaar geleden
    Waarom niet terug sturen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    En de NGO smokkelaars doen gewoon verder tot grote tevredenheid van de echte smokkelaars die hiermee nog meer mensen kunnen overtuigen om toch in hun smokkelroute te stappen waardoor ze veel geld kunnen verdienen op de kap van gelukzoekers! De VN zou beter in het zuiden van Libië blauwhelmen installeren met enig doel de aanvoerroutes lam te leggen! Dan hoeven de NGO schepen niemand meer te 'redden'.