Moeder van jongen met autisme zoekt verloren loopfiets: “Het is voor hem een houvast”

Tijl Ghoos is sinds zaterdag zijn loopfietsje kwijt. Hij is zes jaar en heeft autisme. “Hij is dan ook heel gehecht aan zijn fietsje omdat het voor hem een houvast is”, zo vertelt Lilly Daems, de mama van Tijl. “We hebben dan ook heel wat kanalen ingeschakeld in de hoop het fiets terug te vinden.”

dima

Vorige week zaterdag moest de broer van Tijl voetballen bij KFC Dessel Sport. “Daar hadden we het loopfietsje bij”, aldus nog de mama van Tijl. “Hoewel hij kan fietsen, verkiest hij boven alles zijn veilige loopfiets. Het is zijn manier om de wereld te verkennen. Langere afstanden en onbekende plekken zijn vaak wat eng en dan wil mijn grote jongen graag gepakt worden. Dan is er zijn loopfietsje. Eens hij daarop zit, kan hij de wereld aan. Zijn loopfietsje is dan ook onmisbaar als we ergens naartoe gaan.”

Affiche

“Zaterdag zijn we het loopfietsje van Tijl echter vergeten op de jeugdterreinen van KFC Dessel Sport. Na contact met de kantine zou hij er nog even gestaan hebben, maar ondertussen is hij echter verdwenen.” Omdat Tijl zijn fietsje zo graag terug wil hebben, heeft de mama van Tijl allerlei kanalen ingeschakeld met de oproep of iemand het fietsje heeft gezien. “We hebben een bericht geplaatst op Facebook dat al heel vaak is gedeeld”, aldus nog Lilly Daems. “Ook gaat er in de kantine van de voetbalclub in Dessel een affiche gehangen worden. Op die manier hopen we alsnog het fiets van Tijl terug te vinden. Voor hem is het immers van onschatbare waarde.”

Het gaat om een felblauw loopfietsje van het merk "Specialized". “De vinder mag een mooie beloning verwachten”, zo voegt Lilly eraan toe. Je kan Lilly Daems contacteren via Facebook of sms, whatsapp of via mail lilly.daems@telenet.be. Of per telefoon op het nummer 0485/61.36.30.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer