AFP
Volledig scherm
© AFP

Anuna De Wever: “Ook Vlaams Belang en N-VA moeten klimaatleiders worden”

Anuna De Wever neemt volgende maand het voortouw in nieuwe schoolstakingen. De klimaatactiviste (18) haalde met succes haar middelbaar diploma en wil zich vanaf september nog nadrukkelijker laten gelden. Ook wil ze naar het Amazonewoud, verklaarde ze aan Knack.

216 reacties

  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    In de jaren '70 was men al tot de conclusie gekomen dat er opwarming ging komen - de industrialisatie(gat in ozon laag) had al grote schade aangericht- herinner me Fons Oerlemans die in 1974 met zijn vlot" De Laatste Generatie " midden de Atlantische oceaan tussen plastic flessen en troep voer en dit meldde in zijn wekelijks praatje via de radio met Jan Van Rompaey - de schade nu is niet meer te redden of er moet een wonder geschieden en die gebeuren alleen in Lourdes .
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Ferdinand, dat verklaart invloeden op het weer die er zeker zijn, maar de vraag is of die zonneactiviteit ook invloed heeft op het klimaat, op langere termijn, laat ons zeggen 150 jaar. Zo blijkt dat een aantal fluctuaties op die termijn wel kunnen toegeschreven worden aan zonneactiviteit, maar de gestage opwarming op conto van de menselijke activiteit komt.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Eric Grosemans, de invloed van de zon is niet verwaarloosbaar, maar wordt wel verwaarloosd in de klimaatmodellen. Dat is 20 jaar geleden al uitgezocht maar de klimaatwetenschappers willen maar één oorzaak kennen: de mens en zijn/haar CO2... Het UV deel van het zonlicht bv. verandert met 10% in kracht over een zonnecyclus, wat gevolgen heeft voor stratosferisch ozon en de positie van de straalstromen met bijbehorende regenpatronen en het debiet van rivieren...
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Yannick Decorte, als het aan de zon zou liggen was het nu kouder. Het is nogal logisch dat er de laatste 10 jaar minder zonnevlekken zijn, u telt vanaf een periode van minimum activiteit tot een periode van minimum activiteit, zou u beginnen in 2002 en stoppen 2013, had u het tegengestelde vastgesteld. Luchthavens hebben hun landingsbanen niet aangepast, zou nogal moeilijk zijn nietwaar, wel heeft men het World Magnetic Model een tussentijdse aanpassing gegeven, dat gebeurt om de 5 jaar.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er zijn planeten met en zonder magnetisch veld. Die worden niet gecreëerd door de straling van de zon maar door de planeet zelf. Dat magnetisch veld beschermt ons juist tegen de zonnestraling. De magnetische polen verplaatsen zich met ongeveer een vaste waarde van 90 meter per jaar. Maar niet van noord naar zuid. Ze blijven wel in de omgeving van de polen. Wat wel gebeurt is dat op bepaalde momenten het magnetisch veld verzwakt en daarna omkeert.