© AP

Ajax is nog niet in topvorm: Nederlandse topclub geraakt in Champions League-voorronde niet voorbij PAOK

Ajax heeft dinsdag 2-2 gelijkgespeeld bij het Griekse PAOK in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League. De halvefinalist van vorig seizoen moet volgende week in eigen huis dus nog vol aan de bak.

Via Hakim Ziyech (10.) kwamen de Amsterdammers al vroeg op voorsprong, maar met doelpunten van Chuba Akpom (32.) en Leo Matos (39.) ging PAOK er nog voor de rust op en over. Klaas-Jan Huntelaar (57.) kon de bordjes na de pauze weer gelijk hangen. Ajax sneuvelde vorig seizoen pas in de halve finales tegen Tottenham, maar Nederland heeft geen recht op een rechtstreeks ticket voor de groepsfase, waardoor de Amsterdammers nog twee voorrondes moeten overleven.

Het Azeirbeidzjaanse Qarabag ging woensdag met 1-2 winnen bij het Cypriotische APOEL. De terugwedstrijden volgen komende week dinsdag 13 augustus.

Rode Ster speelt gelijk tegen Kopenhagen, net als Dinamo Zagreb tegen Ferencvaros

Rode Ster Belgrado heeft dinsdag in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Kopenhagen. Ook Dinamo Zagreb en Ferencvaros speelden 1-1 gelijk.

Na een doelpunt van Milan Pavkov (44.) net voor de rust leek Rode Ster lang op weg naar de overwinning, maar Jonas Older Wind (84.) maakte in het slot nog gelijk vanop de stip. Bij Zagreb was het Dani Olmo (7.) die de Kroaten heel vroeg op voorsprong bracht, David Siger (60.) maakte gelijk.

De terugwedstrijden volgen komende week dinsdag 13 augustus.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer