Man (52) in levensgevaar na frontale aanrijding met speed pedelec

Een man van 52 uit Berchem verkeert in levensgevaar nadat hij dinsdagnacht met zijn speed pedelec frontaal inreed op een Vespa. Dat gebeurde op de Ekersesteenweg rchting Ekeren.

dvd

Het ongeval gebeurde rond 23.30u. Een koppel uit Ekeren reed op de baan met hun Vespa richting het centrum van Ekeren. Op dat moment stak een man met zijn speed pedelec over. “De bestuurder van de Vespa verklaarde dat de fietser net voor de verkeerslichten aan het kruispunt met de Ferdinand Verbieststraat het fietspad wilde oprijden, maar dat de borduur te hoog was”, zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. “De fietser draaide daarom de baan op en begon in de richting van de motorfiets te rijden.”

De bestuurder van de Vespa ging nog vol op de rem staan en probeerde uit te wijken, maar de speed pedelec week uit naar dezelfde kant. Het kwam tot een zware frontale botsing. Het was een patrouille die vlak na de aanrijding toevallig passeerde, die de fietser bewusteloos en zwaar bloedend op de grond vond. De inspecteurs hadden meteen door dat het ernstig was en belden een ambulance.

De man met de speed pedelec werd in levensgevaar naar het UZA gebracht. Het koppel, een man van 28 en een vrouw van 27 uit Ekeren, werd naar het ZNA Jan Palfijn gevoerd. De 52-jarige man uit Berchem verkeerde vannacht nog steeds in levensgevaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER